Yacine

Yacine

Freestyle

hip hopYacine is geboren op 6 februari 1986. Hij raakte als kleine jongen geïnteresseerd in dansen door het zien van de moves van niemand minder dan Michael Jackson.

Maar hij kreeg pas echt de danskriebels toen hij in het 6de leerjaar een workshop Freestyle hip hop kreeg van zijn leraar.

De eerste stappen in de danswereld zette hij in een breakdance crew in de buurt, maar naarmate hij ouder werd, nam het hij het dansen steeds serieuzer en werd het 'his way of life'.

Dans werd niet langer gezien als gewoon bewegen op muziek, maar werd zijn passie.


In zijn carrière als danser/choreograaf heeft Yacine al heel wat ervaringen opgedaan. Zo heeft hij al meegedanst in heel wat videoclips van bekende zangers. Hij werkte mee aan de musical 'The West Side Story', maar was ook te zien in de Vlaamse komische film 'Los' van Jan Verheyen. Hij werkte mee in verschillende missverkiezingen en heeft zelfs een theaterproductie op poten gezet, 'The Beat Bounce motion'. En zo kunnen we nog even door gaan.


Yacine streeft naar 'unity' met zijn dansen. We leven nu eenmaal in een wereld waar het samenwerken tussen verschillende nationaliteiten, religies, mensen en kleuren soms moeilijker gaat, maar waar we toch nog steeds aan moeten blijven werken. Muziek en dans is een taal die iedereen verstaat en spreekt