Ziko

Ziko

B-Boyin'

Break


Zakaria Ouchchen geboren in Lokeren 06/02/1986. Op de leeftijd van 17, nam Ziko zijn eerste breakdance-stapjes. Al snel hierna startte Ziko zijn eigen Breakdance organisatie: BroBeatBounce, dat later veranderde van naam nl. Moseba Crew.

Gedurende zijn jeugd heeft Ziko heel Europa al afgereisd. Het werd snel duidelijk dat Ziko een geboren danser en entertainer was. Op nog de leeftijd van 21 werd hij al gerekruteerd voor zijn eerste professionele dansopdracht West Side Story. Hier ontstond Ziko's grote liefde voor danstheater en musicals. Hij werkte ook samen met grote namen zoals Frank Van Laeken en Jan Verheyen, bij deze heeft hij een bijrol kunnen versieren in de film Los.

Hierna deed hij ook mee aan de dansprogramma's So You Think You Can Dance en Belgium's Got Talent.

Hij raakte ver maar door de vele boekingen moest hij jammer genoeg afhaken.

Na de samenwerking met vele dansscholen en choreografen besloot Ziko zijn eigen visie te volgen en een movement op te starten, genaamd Twinzz Academy. Tot op heden is dit nog altijd een bloeiend project. Naast zijn drukke schema werkt hij ook nog samen met de dansschool MOB, Move On Beatzz. Hier geeft hij 2uur Breakdance gedurende het hele jaar op donderdagavond.

Onder het motto Dance To Express, Not To Impress probeert hij een inspiratiebron te zijn voor vele kinderen.


In samenwerking met:

Liam Chan,

De musical West Side Story,

Choreograaf Miss Waregem Show,

Videoclip ABN,

Choreograaf BeatBounceMotion,

BLOSO,...


Behaalde prijzen: 

Battle Style Zelzate, Kunstbende 2008/2009/2010,

Battle Tactical Chaosjam Nederland,

Battle Elements Gent

Battle Beyond Style Morocco,

Hazzbreak voorronde 2015